Tomislav Lopac sa NK Krk osvojio županijski kup: “Čestitam dečkima što su napravili sve što smo dogovorili”

Nogometaši Krka pobijedili (4:0) su Vinodol u finalu županijskog Kupa u utakmici tijekom koje su pokazali zašto igraju u rangu više.

Trećeligaš je kao momčad izgledao nadmoćno u svemu bitnom:

– Prvo bih se zahvalio svojim prethodnicima, trenerima Tomici Veljačiću i Alenu Perušiću koji su omogućili da vodim momčad u finalu Kupa. Ovaj je trofej njihov isto kao što je moj! Čestitam dečkim što su proveli u djelo sve što smo dogovarali za utakmicu. Meni je posebno bilo važno što smo imali glavu i rep, u svakom smo detalju odradili ono što smo htjeli, kaže trener Tomislav Lopac.

Odmah nakon finala Kupa na redu je opet jedna utakmica visokih tenzija. U subotu se igra lokalni trećeligaški derbi, na Krk stiže Opatija:

– Ispraznili smo se u finalu Kupa, posebice nakon što smo se uspjeli dignuti poslije teškog poraza u Maksimiru. Prazni smo fizički i psihički, slijede nam samo razgovori u pripremi za utakmicu protiv Opatije. Igramo kod kuće, a kada sam došao na Krk rekao sam da mora postojati razlika u pristupu domaćim i utakmicama u gostima. Sve su se moje momčadi drugačije ponašale u domaćim utakmicama i tko god mi kaže da može isto igrati doma i vani, to je za mene demagogija. U Krku je problem veliki teren kao na Wembleyju, svaka momčad koja dođe na Krk s guštom igra na onakvom terenu. Nemamo domaći ambijent kao neke druge momčadi, igralište je udaljeno od tribina, široko je i prostrano, milina za igranje! Od svih klubova u kojima sam radio, jedino je u Crikvenici sličan ambijent, govori Lopac.

Opatija je izgubila kod kuće od Španskog, pa dolazi dodatno motivirana:

– Mene će najviše zanimati gdje se nalazimo u odnosu na jednu od najboljih momčadi u ligi. Opatija je dobro izbalansirana momčad, ali ima problema s ozljedama i izostancima. Vidim da ih je manje u rosteru u zadnjim utakmicama, ali to je momčad koja pršti od kvalitete. Pritisak uvijek postoji, posebice kod mene koji se moram dokazati i opravdati povjerenje. Taj će pritisak biti sve manji kako budemo ulazili u kolotečinu, a sada smo tu gdje jesmo. Mislim da smo sezonu izvukli osvajanjem Kupa, a na kojem ćemo mjestu ljestvice završiti sezonu manje je važno od toga se dobro pripremimo za prijelazni rok, zaključuje Lopac.

 (SC/V.I.)