TRENER NK NEHAJ: Pod svaku cijenu moramo igrati treću ligu pa makar bili domaćini u Maksimiru!

Nehaj danas gostuje na Mavrincima, u derbiju 12. kola drugoplasirana senjska momčad slovi kao zadnja koja može barem usporiti Grobničan na putu prema jesenskoj tituli.

Čini se da Grobničan ni ove sezone nitko ne može zaustaviti:

– Pobjedom u Pazinu pokazali su da su najkvalitetniji. Uspjeli su proći Pazin u trenutku kada je Pazinka puhala za vratom na tri boda, u najtežoj utakmici za njih u prvom dijelu sezone uzeti su tri boda. Spremamo se kao za svaku drugu utakmicu, nama svaka utakica vrijedi isto. Nisam od onih koji misle da na Mavrincima nemamo što izgubiti, uvijek se može nešto izgubiti. Mi smo na gostovanjima izgledali dobro, ali nismo uzeli puno bodova. Mislim da smo na zadnja tri gostovanja u Crikvenici, Puli i Otočcu trebali osvojiti više od dva boda. Malo smo štekali na gostovanjima što je razlog zbog kojega nismo još bliže Grobničanu na ljestvici. Ali ne mogu prigovoriti igračima nakon što smo 22 utakmice bili bez poraza do utakmice u Otočcu, ne možeš biti nezadovoljan kada doneseš bod s gostovanja, kaže trener Nehajev Svast.

Na početu sezone imali ste problema s igračima koji nisu trenirali, sada bi momčad trebala biti u optimalnom stanju?

– Nakon završetka ljetne sezone krenulo je nabolje iako je igračima koji nisu prošli pripreme trebalo vremena da dođu na sebe i da nam donesu ono što mogu. Sada je to puno bolje, iako su sada prisutne ozljede i kartoni, pa ne možemo računati na dva igrača zbog ozljeda i jednog zbog kartona. U ove četiri utakmice do kraja jeseni probat ćemo uzeti što više bodova, ja sam u svojim kalkulacijama najesen planirao osvojiti negdje između 25 i 30 bodova, sada imamo 22 boda i tu smo negdje. Hoće li nam to donijeti drugo, treće, četvrto ili prvo mjesto ako Grobničan kiksa, o tom-potom. Moram reći da su Grobničan i Pazinka ipak kvalitetniji od nas, realno je da budemo negdje među prve tri, četiri momčadi iako nećemo odustati od borbe za prvu poziciju. Puno toga ovisit će o utakmici na Grobniku. Ako izgubimo Grobničan će otići na nedostižnih 9 bodova, a mi, Pazinka i možda još neka momčad borit ćemo se za drugo mjesto.

Grobničan igra napadački, posebice kod kuće, što bi vam trebalo odgovarati?

– Ključno je da nam se ne dogodi ono što se dogodili na zadnjoj utakmici, kada su nas uništili iz prekida. Od šest golova (1:6), četiri smo primili iz prekida. Puno ćemo pažnje morati posvetiti njihovim napadačim iako sam siguran da nisu samo Pilčić i Prtenjača opasni. Imaju puno dobrh i mladih igrača kao što su Fućak, Babić, Golić… Prema mojem mišljenju najzanimljiviji njihov igrač je mladi Fućak, koji ima kapacitet za nešto više.

Reorganizacija je vječna tema na ovim prostorima, iduće sezone igra se međužupanijska treća liga?

– Od početka sam govorio da treba razmišljati o klubovima koji nisu za treću ligu, a nisu ni za županijsku ligu. Oni koji o tome odlučuju moraju pronaći način da svima udovolje. Bolje da ostane ovakva četvrta liga s manjim brojem klubova nego da šest, sedam sadašnjih četvrtoligaša moraju igrati županijsku ligu. Mi smo kandidati za treću ligu, ali ako se budu strogo poštivala pravila o uvjetima kao u slučaju Opatije, mi nećemo moći igrati treću ligu. Udaljenost zida pet metara iza gola i tri metra od aut-linije uvjet je koji mi ne može zadovoljiti! Što će se onda dogoditi? Da igramo županijsku ligu? Mi ne možemo igrati županijsku ligu! U tom slučaju pod svaku cijenu moramo igrati treću ligu pa makar bili domaćini u Maksimiru! Ne znam hoće li se uvjeti mijenjati, ali ova je liga najniža koju Nehaj može igrati.

(sc/iv)