U Lici unatoč zabrani radio frizerski salon

Frizer

SEDMI dan zaredom u Ličko-senjskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, javljaju iz stožera civilne zaštite.

“Pristigli su rezultati 5 testiranja iz jučerašnjeg izvješća te su svi rezultati testiranja negativni. U posljednja 24 sata uzeta su dodatna 2 uzorka, rezultate istih očekujemo tijekom dana. Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 1 osoba izliječena. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 298 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 145 osoba.

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije nad 81 osobom na području Ličko-senjske županije kojom prilikom je utvrđeno jedno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera samoizolacije.

Zaprimljena je jedna dojava o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, prilikom provjere dojava je potvrđena (frizerski salon radio unatoč zabrani).

U protekla 24 sata utvrđena su dva kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice)”, objavili su.

(Index.hr)