U Otočcu i Brinju lopovi otuđili stabla bukve, graba i jele

Tijekom proteklog vikenda (24. – 27. travnja 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, jedna prometna nesreća, dva narušavanja javnog reda i mira te dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava.

Kriminalitet

Nepoznati počinitelji su tijekom svibnja i lipnja 2019. godine u šumskom predjelu Brloške Dubrave, te tijekom lipnja i srpnja 2019. godine u šumskom predjelu Brinja, posjekli i otuđili više stabala bukve, graba i jele, u vlasništvu pravnih osoba sa sjedištem u Otočcu i Brinju.

            U petak u Otočcu nepoznati počinitelj oštetio je oštrim predmetom blatobran i poklopac prtljažnika osobnog automobila u vlasništvu 20-godišnjaka iz Otočca.    

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj su lakše ozlijeđene dvije osobe, a dogodila se na području Senja.

Provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

            U tom periodu utvrđeno je 13 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 1 prekršaj vožnje prije stjecanja prava na upravljanje.