U poduzetničkoj zoni Ogulin gradi se elektrana na biomasu

Foto:www.ogulin.hr

Da pojedini gradovi i općine unatoč krizi i onome što se popularno naziva “nepoduzetničkom klimom” uspijevaju privući strane investitore i otvarati nova radna mjesta jasno pokazuje primjer grada Ogulina i gradonačelnika Jure Turkovića koji svoju industrijsku/poduzetničku zonu uspješno čini privlačnom za strane investitore.

U Poduzetničkoj zoni Ogulin slovačka  tvrtka Reneteh nastavlja gradnju prema zacrtanom planu, u što se posjetom gradilištu, uvjerio gradonačelnik Jure Turković,  koji je sa suradnicima i direktorom Poduzetničke zone obišao gradilište.  Dočekao ga je direktor tvrtke Miroslav Roman koji je nazočne upoznao sa dinamikom gradnje i budućim planovima.

Tvrtka Reneteh nositelj je projekta Elektrane na biomasu čija je izgradnja u tijeku. Udareni su temelji budućim postrojenjima,  izgrađena je taložnica za pročišćavanje otpadnih voda,  postavljeni kontejneri za smještaj administracije, monitoringa,  menadžmenta i radnika. Gradi se po visokim standardima uz svu potrebnu dokumentaciju i mjera sigurnosti na radu.

U sinergiji sa  slovačkom tvrtkom Otočki vrtovi, koja će koristiti toplinsku energiju za proizvodnju peleta,  drvenog ugljena – karbona, tvrtka Reneteh planira izgraditi pilanu za drvenu građu koju preko riječke luke namjerava izvoziti u arapske zemlje. Naime, veliki dio proizvodnje peleta i drvenog ugljena namijenjena je za europsko tržište.

Slovački investitor ne skriva zadovoljstvo ogulinskim tvrtkama i radnicima angažiranih na izvođenju radova , te  planira zaposliti oko 120 radnika računajući na stručnu radnu snagu  i drvoprerađivačku tradiciju ogulinskog kraja.

K.M.