Utorak, 21 svibnja, 2024

U Prozoru kod Otočca svečano otvoren mjesni dom i postavljena spomen ploča poginulim braniteljima

PROZOR – Danas je u organizaciji Udruge veterana vojne policije Domovinskog rata Otočac i Grada Otočca u Prozoru svečano otvoren mjesni dom koji od danas nosi ime hrvatskog branitelja Mate Kostelac – Maljutka iz Prozora.

Mate Kostelac poginuo u obrani domovine 1991. godine u Vukovaru. Spomen ploču s novim nazivom doma u Prozoru otkrili su Ivica Kostelac i Željka Vučić, brat i sestra pok. Mate Kostelca.

Ujedno je u sklopu programa na pročelju zgrade doma u Prozoru postavljena i spomen ploča u znak sjećanja i zahvale 13-torici sinova Prozora koji su braneći domovinu Hrvatsku položili svoje živote tijekom Domovinskog rata.

Prigodom svečanog otvorenja doma i postavljanja spomen ploče nazočili su mnogobrojni članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja s područja Otočca i Prozora, ličko-senjski župan Ernest Petry, gradonačelnik Grada Otočca, izaslanica ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, mnogobrojni predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata predvođeni ratnim zapovjednicima, kao i brojni mještani Prozora, kojom prihodom je uz odavanje počasti i paljenje svijeća nastupilo i Puhački orkestar DVD-a Otočac.

Riječi molitve predvodio je župnik Ivica Miškulin uz konclebraciju svećenika Ante Luketića, Stjepana Zebe i don Jure Ladišića.

Nakon svečanog otvorenja u domu je nastupila klapa Čikat iz Malog Lošinja.

(KZ/I.D.)