20.7 C
Otočac
Petak, 18 rujna, 2020

UBLAŽILI TRAUMU ZBOG VIJAVICE Načelnica Općine Gračac, fra Božo i Crveni križ pomogli djeci i vozačima zametenim u snijegu

U Gračacu je od sinoć zbog problema u prometu i snježne vijavice uslijed kojeg su brojna vozila “zapela” u Gračacu aktiviran stožer civilne zaštite.

Preko stotinu kamiona i raznih drugih vozila (kombiji,vozila s prikolicama,kamperi), te nekoliko autobusa prisilno su zaustavljeni na području Gračaca.

Kako doznajemo od načelnice Nataše Turbić, Općina je sa župnikom i Crvenim križem  osigurala ljudima piće i hranu i obavljanje osobne higijene na najbližoj im mogućoj lokaciji, u samostanu, pri čemu se posebno vodilo računa o najmlađima kojima su podijeljeni čaj i slatkiši kako bi im se što je više moguće ublažila neugoda zbog zastoja. Koliko su ljudi zahvalni na obzirnosti i pažnji vidljivo je iz brojnih poruka zahvale na društvenim mrežama.

Jutros oko 09,15 stanje se normaliziralo i promet je krenuo u jednom smjeru (Knin) a općinska načelnica ovim putem zahvaljuje pomagačima,župniku i ljudima na strpljenju.

(OG/foto:fra Božo Mandarić)