Učenici SS Otočac postigli odlične rezultate na šumarskom natjecanju u Hrvatskoj Kostajnici

Dana 6. i 7. travnja 2017.g. održano je 13. Državno natjecanje šumarskih tehničara u Hrvatskoj Kostajnici. Srednja škola Ivana Trnskoga Hrvatska Kostajnica je drugi put bila domaćin Državnog natjecanja šumarskih tehničara.

Ukupno 15 učenika se natjecalo u znanju iz dendrometrije, dendrologije, testovima znanja te u ukupno pet disciplina rada s motornom pilom : okretanje vodilice i namještanje lanca motorne pile, kombinirani prerez trupca motornom pilom, podsijecanje i potpiljivanje stabla motornom pilom (izrada zasjeka), obaranje stabla na balon i (točni) prerez trupca na podlozi.

Učenici naše škole Luka Vukelić, Martin Luketić i Antonijo Rubčić, u pratnji svojih profesora Ive Abramović i Augustina Jelušića, bili su sudionici ovog državnog natjecanja.

U navedenim disciplinama ostvarili su vrlo dobre rezultate.

Valja spomenuti učenika Antonija Rubčića koji je u disciplini obaranja jarbola na balon uspio osvojiti puni broj bodova time što je jedini probušio balon. Iako naši učenici nisu ostvarili prva mjesta na natjecanju, rezultati su bili zadovoljavajući.

Postignuti rezultati unutar Srednje škole Otočac s brojem bodova: prvo mjesto zauzima Luka Vukelić, drugo mjesto Martin Luketić, a na treće mjesto se plasirao Antonijo Rubčić. Pobjednicima su priznanja, medalje i sponzorske nagrade uručene na završnoj svečanosti ispred zgrade šumarije UŠP Sisak.

 

(SS Otocac)