15 C
Otočac
Srijeda, 28 srpnja, 2021

Uređuje se plaža na bribirskoj obali

Prije početka vrhunca turističke sezone nastavljaju se radovi na 2. od ukupno 6. faza uređenja plaže na Obali Petra Krešimira IV, poznatijoj kao Biribirska obala na kojoj se uređuju sunčališta, staze, stepenice za pristup sunčalištima i staze za ulaz u more te će u ovoj fazi biti uređeno ukupno četrdeset sunčališta.

Fond za razvoj turizma je kroz program Ministarstva turizma 2013. godine financirao uređenje plaže u Novom Vinodolskom s 800 tisuća kuna, a Grad Novi je iz proračuna dodao još pola milijuna kuna (uključen PDV). Za ovu fazu koja je u tijeku, kroz Program razvoja javne turističke infrastrukture u 2015. godini Ministarstvo turizma odobrilo je gotovo bespovratnih 700 tisuća kuna, a ostalo će osigurati Grad Novi Vinodolski.Kraj radova predviđen je za 1. lipnja.

Uređenjem plaže i šetalište će dobiti novi, ljepši izgled. Gradi se i ogradni zid prema plaži tako da će se povećati sigurnost pješaka. Potez od Resorta do ušća Suhe Ričine obogatit će se dodatnim sadržajima, interaktivnom touch screen INFO pločom, koja će osim pružanja korisnih informacija turistima, omogućiti i digitalni marketing turističkim subjektima i iznajmljivačima.