0 C
Otočac
Četvrtak, 28 siječnja, 2021

Vatrogasna mladež Novog Vinodolskog najbolja na međunarodnom kupu

U Novoj Gradiški održan je 7. Memorijalni međunarodni kup za vatrogasnu mladež „Goran Trupina“ na kojem je najbolji rezultat ostvarila mladež DVD-a San Marino – Novi Vinodolski. Na natjecanju su nastupile 33 ekipe iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Prije početka natjecanja, položeno je cvijeće i zapaljene svijeće na grobu prerano preminulog mladog vatrogasca Gorana Trupine. Prilikom otvaranja Kupa, prisutne je, uz čelnike DVD-a Nova Gradiška, pozdravio saborski zastupnik Davor Vlaović.

Po izuzetno lijepom vremenu mladi vatrogasci su pokazali što su naučili. Ove godine najpripremljenijom se pokazala ekipa DVD San Marino Novi Vinodolski  koja je vježbu odradila za 51,10 sekundi te osvojila prvo mjesto u muškoj mladeži ispred prošlogodišnjih pobjednika iz DVD-a Beravci. U ženskoj konkurenciji mladeži djevojke iz Novog Vinodolskog zaostale su korak iza prvoplasirane ekipe DVD-a Feričanci.

Medalje i pehare najboljima uručili su Županijski vatrogasni zapovjednik Brodsko – posavske županije Stjepan Županić i predsjednik DVD-a Nova Gradiška Siniša Makovičić, koji je na kraju pozvao prisutna društva da se ponovno okupe na 8. Kupu krajem svibnja 2017. godine.