Veleučilište “Nikola Tesla” u Gospiću aktivno i u Vijeću studenata veleučilišta i visokih škola u RH!

Jučer je predsjednica Studentskog zbora Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću Iva Tonković nazočila 36. sjednici Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH, prvi puta od kada je stupila na mjesto predsjednice.
Prije održavanja Vijeća održana je Sekcija državnih veleučilišta na čelu s Dorom Miketek. Predsjednica SZ Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću  tokom sekcije predstavila je svoje matično visoko učilište od njegova osnutka pa sve do danas.Također, spomenute su neke aktivnosti studentskoga zbora poput organiziranja humanitarnih akcija, europskih projekata, planiranja studentskih putovanja, izrada brošura te mnogo drugih.


Kao predstavnica studenata iz grada Otočca istaknula je probleme s kojima se susreću studenti na Upravnom odjelu počevši od izdvojenosti zbog nepostojanja studentske menze pa sve do nesubvencioniranih smještaja. Sve u cilju kako bih podigla svijest o problemima i kako bi se po tom pitanju našlo rješenje.
Na sjednici Vijeća svi ostali predstavnici su ukratko predstavili aktivnosti na svojim matičnim učilištima iz kojih se da zaključiti da Veleučilište Nikole Tesle u Gospiću ima puno toga za istaknuti kao veleučilište u manjem mjestu, što je za pohvalu.


Predsjedništvo se zauzelo za problem studenata u Otočcu te je ponudilo smjernice i pomoć u rješavanju ovoga problema. Predsjednik Vijeća Karlo Kolesar se nada dobroj suradnji sa Veleučilištem Nikola Tesla.
Sljedeća sjednica zakazana je u Karlovcu i trajat će dva dana.

(NSZ)