VELIKO SRCE Otočki osnovnoškolci uključili se u akciju Crvenog križa i prikupili sredstva i odjeću!

Osnovna škola Zrinskih i Frankopana Otočac je u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Otočac provela akciju Hrvatskog Crvenog križa: “Solidarnost na djelu 2018“ .

Jedna od najvećih akcija koju Hrvatski Crveni križ provodi od 1973. godine je sabirna akcija “Solidarnost na djelu”. Tradicionalno je u listopadu provode sva društva Hrvatskog Crvenog križa. U akciji se prikupljaju odjeća, obuća, hrana, novac i druga materijalna dobra.

Naša škola se u akciju uključila aktivnim volontiranjem učenika, učitelja i djelatnika Matične škole i područnih škola, a prvenstveno članova iznannastavne grupe Crveni križ koji su pokazali svoju brigu i solidarnost kroz cijelu akciju, a prisustvovali su i dobrovoljnom darivanju krvi, akciji kojom se dariva najveće bogatstvo – krv, koja spašava živote.

Prikupili smo znatna novčana sredstva prodajom bonova u vrijednosti 5 kuna, a u područnim školama Ličko Lešće i Švica učenici su sami potencirali prikupljanje odjeće, obuće, igračaka i školskog pribora. Odaziv je bio odličan, učenici su napunili cijeli kombi stvarima dječijeg uzrasta, prvenstveno odjećom i igračkama.

Ovim putem zahvaljujemo i roditeljima koji su se potrudili da akcija uspije.

(OŠ Otočac)