Utorak, 21 svibnja, 2024

Vlada Republike Hrvatske Općoj bolnici Gospić dodijelila novih 2.224.819 kuna

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 19. rujna 2022. godine donijela Odluku o isplati namjenske pomoći za podmirivanje dijela dospjelih obaveza bolničkih ustanova kojima je osnivač županija, a sve za potrebe  podmirenja dijela troškova prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog materijala.

Shodno navedenom Općoj bolnici Gospić kojoj je osnivač Ličko-senjska županija je predmetnom odlukom dodijeljeno 2.224.819,00 kuna.

Ovo je već druga uplata Vlade RH prema Općoj bolnici Gospić tijekom 2022. godine.

U lipnju ove godine je već uplaćeno 2.248.524,00 kuna. Na taj način značajno je smanjeno dugovanje Opće bolnice Gospić, te je poslovanje bolnice dodatno stabilizirano. 

S obzirom na trenutnu krizu u svijetu, Vlada je svojom odlukom poslala poruku građanima Ličko-senjske županije da ravnomjerno vodi brigu o svim dijelovima Hrvatske, te da će sve učiniti za revitalizaciju i kvalitetniji život naše županije.

Ličko-senjski župan Ernest Petry i ravnateljica Opće bolnice Gospić Sandra Čubelić zahvalili su Vladi RH, resornom ministarstvu i predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću na podršci koju sustavno pružaju u segmentu zdravstva za područje Ličko-senjske županije.

(A.P.)