0 C
Otočac
Četvrtak, 28 siječnja, 2021

Vlasnik Le Meridian Lava oduševljen Plitvicama!

Mike Saran, vlasnik Le Meridien Lava i osnivač zaklade Sport2Life na biciklu ‘prevalio’ 1300 km.

0U petak 12. lipnja, šesti dan od kada je napustio Prag i prevalio više od 700 kilometara kroz Češku, Austriju i Sloveniju na svom biciklu, Mike Saran, inače vlasnik splitskog hotela Le Meridien Lav te osnivač zaklade Sport2Life, stigao je u Hrvatsku.

Prije putovanja sam proučio razne mogućnosti i odabrao onu rutu za koju sam mislio da će biti najsigurnija i najinteresantnija. Nisam pogriješio. I uz to što sam znao da ćemo se voziti kroz češke ravnice i austrijske Alpe, kroz Austriju nas je cijelo vrijeme pratila kiša. Ipak sam se najviše radovao dolasku na hrvatsku granicu i ulasku u Hrvatsku.

Prelazak granice bio je brz, najavio sam dolazak putem aplikacije Enter Croatia i nije bilo poteškoća. Posjetio sam sve destinacije koje sam planirao – dvorac Trakošćan, zaustavio sam se u Zagrebu, zatim Slunj i slapovi Rastoke, Plitvička jezera, Krku, Trogir, Šibenik… Želio sam posjetiti destinacije u Hrvatskoj koje do tada nisam, a o kojima sam toliko puta prije čitao i slušao. I uspio sam u tome, a posebno su me oduševila Plitvička jezera.

To je nevjerojatno čudo prirode, znao sam da su lijepa i da ih vrijedi posjetiti, slušao sam o njima i vidio fotografije, no nisam ni u snu mogao zamisliti koliko su predivna. Ali najviše od svega sam se radovao gostoljubivosti domaćih ljudi koje sam sretao na putovanju i točno je bilo onako kako sam zamišljao – prijateljski”, ispričao je Saran svoje prve dojmove s putovanja do Hrvatske.