20.7 C
Otočac
Petak, 18 rujna, 2020

VRIJEDNA 620.000 KN Započela energetska obnova zgrade Vodovoda u Brinju!

Ovih dana započela je energetska obnova zgrade Vodovoda u Brinju u vrijednosti od 620.000,00.

Projekt je sufinanciran iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU kroz Program podrške brdsko – planinskim područjima u vrijednosti od 350.000,00 kuna, dok će se ostatak sredstava financirati iz općinskog proračuna.

Kroz navedeni program glavni cilj upravljanja razvojem brdsko-planinskih područja je pridonijeti njihovom gospodarskom i svekolikom razvoju, osigurati pretpostavke za jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala te potaknuti aktivaciju svih dionika na zajedničkom radu za dobrobit brdsko-planinskih područja i njihov gospodarski oporavak što je preduvjet za sprečavanje iseljavanja stanovništva, smanjenje negativnog demografskog trenda i održivi razvoj.

Cilj Programa podrške brdsko-planinskim područjima je pridonijeti održivom razvoju brdsko-planinskih područja u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture te njihovoj gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji.

Projekt se planira provoditi u dvije faze; prva faza obuhvaća građevinsko – obrtničke radove, te izvođenje armirano – betonskih radova dok je u drugoj fazi predviđeno postavljenje vanjske ovojnice te unutarnje uređenje prostorija, čiji se završetak očekuje krajem 2020. godini.

Nakon provedenog postupka javne nabave radove je dobila tvrtka Givi d.o.o. iz Otočca, dok je za stručni nadzor izabrana tvrtka Sedra Consulting iz Zagreba.

Ovo je drugi projekt koje je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u 2019. godini sufinanciralo na području općine Brinje