VRTIĆKA OLIMPIJADA Gospić ukupan pobjednik, Ciciban Otočac drugi, Korenici nagrada za fair play

?

U Otočcu je u srijedu 16.5.2018.g. u gradskoj sportskoj dvorani održan Olimpijski festival dječjih vrtića 2018 za Ličko-senjsku županiju.

Organizator Festivala je Zajednica sportova Ličko-senjske županije u suradnji sa Hrvatskim olimpijskim odborom, a ovogodišnji domaćin bio je Dječji vrtić “Ciciban” iz Otočca.

Olimpijski festival dječjih vrtića organizira se na području Republike Hrvatske i održava se svake godine u svibnju. Znak Olimpijskog festivala su stilizirani olimpijski krugovi. Slogan glasi „I ja ću biti olimpijac“, a na natjecanju se ističe zastava Hrvatskog olimpijskog odbora.

Nakon simboličnog otvorenja – podizanja Olimpijske zastave i paljenja Olimpijske baklje, svoje snage odmjerilo je oko 250 djece predškolskog uzrasta iz 7 vrtića Ličko-senjske županije: DV Carić – Novalja, DV Tratinčica – Brinje, DV Slapić – Korenica, DV Travica – Senj, DV Medo – Udbina, DV Pahuljica – Gospić i DV Ciciban . Otočac. Uz odličnu atmosferu i bodrenje sa tribina djeca su se borila u 5 disciplina – trčanje, štafeta, skok u dalj, bacanje loptice i mali nogomet.

Ukupni pobjednik festivala bio je dječji vrtić “Pahuljica” iz Gospića, dok je nagradu za Fair play osvojio dječji vrtić Slapić iz Korenice. Domaćini – dječji vrtić “Ciciban” osvojili su drugo mjesto, a dječji vrtić Tratinčica iz Brinja treće.
 
Festival su svojom nazočnošću uveličali ispred Ličko-senjske županije, p.o. Pročelnice g-đa Dubravka Rukavina, predsjednik Zajednice sportova Ličko-senjske županije, ujedno i član Skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora g. Milan Radošević, te zamjenik gradonačelnika Grada Otočca, g. Nenad Janković koji je u svojstvu domaćina svečano proglasio Festival otvorenim. Program su također obogatile i otočke mažoretkinje – plesna skupina Gačanka.
(ZSLSZ)
?
?
?
?