ZA PODUZETNIKE Prvi natječaj za kuće za odmor; do 50.000 eura, 100% bespovratno!

Najavljeno je otvaranje dugoočekivanog natječaja za Podmjeru 6.2. putem koje se može dobiti 50.000 eura bespovratnih sredstava za ulaganja u ruralni turizam. Očekuje se otvaranje natječaja 13.11.2017. godine.

PRIHVALJIVI KORISNICI:
OPG
OBRT
TVRTKA
Prihvaljivi korisnici u trenutku prijave na natječaj moraju biti upisani u Upisnik poljoprivredih gospodarstava minimalno godinu dana

IZNOS POTPORE:

Visina potpore po korisniku iznosi 50.000 eura s intenzitetom potpore 100%. Isplatu je moguće dobiti u 2 rate; prva rata u iznosu od 25.000 eura se dobije avansno, dok za ostatak od 25.000 eura treba osigurati vlastita sredstva ili kredit te se povrat dobije na kraju ulaganja.

MOGUĆNOSTI ULAGANJA:
Ruralni turizam (izgradnja, rekonstrukcija i opremanje kuća za odmor, soba, apartmana i ugostiteljskih objekata);
Tradicijski obrti, umjetnički obrti uključujući i obrte za izradu suvenira i rukotvorina;
Pružanje usluga u ruralnim područjima, poljoprivredi i šumarstvu;
Prerada, marketing i izravna prodaja proizvoda.
Bespovratna sredstva mogu se ishoditi i za projektnu dokumentaciju i konzultantske usluge.

KRITERIJI:
Poljoprivredno gospodarstvo mora u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu imati ekonomsku veličinu od najmanje 1.000 eura (približno 4.000 m2 maslinika, 2.500 m2 vinograda, 1.500 m2 povrća…)
Ulaganje mora biti u području lokalne samouprave (max 5.000 stanovnika) u kojoj je sjedište poljoprivrednog gospodarstva
Korisnik mora biti početnik u djelatnosti turizma
Nakon konačne isplate treba se baviti najmanje 5 godina predmetnom aktivnošću uključujući i poljoprivredu
Ulaganja u sektoru turizma u ruralnim područjima su prihvatljiva samo u naseljima razvrstanim u turističke razrede »C« i »D«.
Nakon konačne isplate potpore, potrebno je najmanje narednih pet godina baviti se aktivnošću za koju je ostvarena potpora.
U slučaju ulaganja u građenje građevina imovinsko-pravni odnosi zemljišta moraju biti riješeni.

Ukoliko udovoljavate navedenim uvjetima i želite se baviti turizmom u ruralnom području nazovite za više informacija na tel: 052/544-825 (Mletačka 6, Pula)

(eurokonzulting/foto:kuća za odmor breza)