ZIMA SE (NA KRATKO) VRATILA Otočac jutros prekrile guste pahulje snijega!

Iako je jučer bilo prilično toplo za ovo doba godine, jutros su Otočane dočekale guste pahulje snijega pa su mnogi komentirali da se snijeg jutros “ne šali”. No kako se čini, snijeg se ipak u prevrtljivoj veljači neće dugo zadržati.

Već u noći te posebice tijekom ponedjeljka diljem će Hrvatske pasti barem malo kiše, u unutrašnjosti ponegdje i susnježice i snijega, a osobito će na Jadranu biti i izraženijih pljuskova, ponegdje vjerojatno i s munjama i gromovima. U mnogim će krajevima noć i prijepodne biti topliji od poslijepodneva, piše HRT.

Već od utorka većinom suho i barem djelomice sunčano, uz još malo nižu temperaturu, u unutrašnjosti ponovno i jutarnje “minuse” pa se preporučuje zaštita osjetljivijeg bilja. Osjećaj hladnoće pojačavat će vjetar, osobito do srijede jaka, mjestimice i olujna bura i tramontana. Gdjekoje kišne kapi i snježne pahulje može biti uglavnom u istočnim i gorskim krajevima. Od četvrtka opet porast temperature, pa će druga polovina tjedna biti toplija od prve, a relativno toplo za doba godine vrlo vjerojatno će biti i u trećem tjednu veljače..

(A.P./Dnevnik.hr)