15 C
Otočac
Subota, 13 travnja, 2024

??OPĆINA KOJA RAZMIŠLJA RAZVOJNO: Vrhovine zajedno sa grupom entuzijasta u projekt koji će otvoriti brojna radna mjesta!

Da postoje jedinice lokalne samouprave koje promišljaju dugoročno i na korist svojih stanovnika ali i razmišljaju o tome kako privući nove stanovnike i pružiti im mogućnost zaposlenja zorno pokazuje primjer Općine Vrhovine.

I inače je ova Općina socijalno i društveno osjetljiva što je vidljivo iz niza primjera (inicijativa i sufinanciranje izgradnje kuhinje u osnovnoj školi kako bi djeca imala topli obrok, zbrinjavanje hrvatskih branitelja dok im se nije napravio stan i slično) pri čemu zadnji pokazuje odlučnost u namjeri da se zajedništvom postigne društveno koristan cilj-opći boljitak mjesta.

Umjesto da kažu da se nešto ne može, u Općini Vrhovine-traže rješenje

Naime, upravo su Općina Vrhovine i grupa entuzijasta okupljenih u udrugu Rudopolje moje zajedničkim snagama pokrenuli dio velikog projekta pod nazivom “Bijeli vrh” a upravo to zajedništvo pomoglo im je lakše izgurati projekt i izbjeći gomilu birokratskih zastoja.

Zajedničkim naporima Općine i Udruge ovih se dana Lički adrenalinski park našao na sjednici Vlade koja ga je proglasila projektom od državnog interesa i time mu dala vjetar u leđa. Na osnovi te uredbe Općina Vrhovine kao glavni nositelj projekta može nastaviti s daljnjim razvojem i ulaganjima bez zapreka.

(C.A.)