15 C
Otočac
Utorak, 28 rujna, 2021

16.9. HGSS u Gospiću otvara zanimljivu izložbu svojih nagrađenih twitter objava – #HGSS70

Povodom 70. obljetnice postojanja, na izložbi „Trending #HGSS70“ nagrađenom krovnom hrvatskom PR nagradom GrandPrix Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) u kategoriji komunikacije događaja, predstavili smo svoje najkreativnije objave s društvene mreže Twitter, koje su nas učinile omiljenim komunikatorom u javnome prostoru. 

Još jednom otkrivamo svoju kreativnu stranu. Izložbu možete ponovno pogledati i upoznati neke od naših spašavateljica i spašavatelja te se prisjetiti simpatičnih rečenica poput: “Dragi turisti, mi smo jako pristupačni ljudi, no zaista me želite naše društvo dok ste na odmoru”. 

📍GDJE? 

16.9.2021 u 17h u prostorijama KIC-a Gospić, Budačka 12 

🕣 KADA? 

16.09-30.09

ponedjeljak – petak 

08:00-20:00 

Budući da uobičajeni, ozbiljni apeli ponekad ne mogu doprijeti do ‘najpustolovnijih’ ljubitelja prirode, pronašli smo nove načine komunikacije s domaćom i stranom javnosti, a najpopularnijim se pokazao Twitter. Pod korisničkim imenom @HrvatskaGSS, na šaljiv, pomalo ironičan, ali informativan način svakodnevno dijelimo vrijedne savjete kako bi građani učili na tuđim greškama, a ne na vlastitima. 

Naziv izložbe „Trending #HGSS70“ proizlazi iz uobičajenih dijelova Twitterovog sučelja. Trending opcija pokazuje teme koje su aktualne u realnom vremenu, odnosno one o kojima su korisnici najviše pisali. Drugi dio naziva, #HGSS70, službeni je nazivnik i „hešteg“ kampanje povodom cjelogodišnje proslave sedmog desetljeća rada i postojanja Hrvatske gorske službe spašavanja.

Hrvatska gorska služba spašavanja od davne 1950. godine svakodnevno pomaže i traga za unesrećenim osobama, a u dugoj povijesti iza nas je preko 10 000 akcija spašavanja. Danas, na godišnjoj razini preko 1000 visokomotiviranih volontera iz svih dijelova Hrvatske udružuje se na više od 800 akcija raznoga tipa, od potraga, preko intervencija, do akcija s helikopterom ili akcija na vodi. Zbog svojeg inovatvnog pristupa komunikaciji, u 2017. HGSS je dobio nagradu „Komunikator godine“ Hrvatske udruge za odnose s javnošću zbog toga što „koristi učinkovite kanale da bi prenio važne poruke, a to radi stručno, uvjerljivo, razumljivo, jasno i atraktivno”. 

( HGSS stanica Gospić)