VRIJEDNOST 2 MILIJUNA KUNA Ministar Butković potpisao ugovor o sufinanciranju luke Karlobag

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa svojim pomoćnicima danas je posjetio Općinu Karlobag. Povod Ministrova dolaska bilo je potpisivanje Sporazuma o sufinanciranju izvanrednog održavanja mula Mandrač za komunalne vezove i istezalište u luci Karlobag. Ministar Butković istaknuo je zadovoljstvo prisustvovanjem ovom potpisivanju, također istaknuo je jako dobru suradnju sa Županijskom lučkom upravom i naglasio kako je potpora županijskim lukama od izuzetne važnosti.

Ravnatelj Lučke uprave Senj Predrag Dešić zahvalio je županu Milinoviću i načelniku Općine Karlobag na tome što su podržali projekt lučke uprave, također i ministarstvu koje je projekt prepoznalo i odobrilo. Vrijednost projekta je oko 2 milijuna kuna, a u narednih petnaestak dana planira se potpisati ugovor o izvođenju radova. Također istaknuo je kako je ovo već treći projekt Lučke uprave Senj u 2017. godini koji je Ministarstvo sufinanciralo.

Župan Milinović, između ostalog, istaknuo je kako ovakvi projekti potiču razvoj turizma na našem području, dok je zamjenik načelnika Općine Karlobag naglasio kako je ovo sufinanciranje vrlo značajno za općinu te je najavio i nove projekte koje smatra nužnima, a potpisivanju sporazuma nada se već u idućoj godini.

(KIC Gospić)