Srijeda, 24 srpnja, 2024

Uspješno proveden projekt “Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II”

Projekt “Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II” uspješno je završen, donoseći nove prilike i znanja za nezaposlene i mlade u Lici. Klaster Lika Destination, u suradnji s Veleučilištem “Nikola Tesla” u Gospiću i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područni ured Gospić, realizirao je ovaj značajni projekt uz potporu Ministarstva turizma i sporta. Projekt je trajao od 1. srpnja 2023. do 1. srpnja 2024. godine.

Cilj projekta bio je povezati poslodavce i zaposlene u turizmu s nezaposlenima i mladima te kroz edukaciju omogućiti razmjenu informacija i kontakata. Time se doprinijelo razvoju svijesti o mogućnostima karijere u turizmu u Lici te jačanju atraktivnosti turističkih zanimanja. 

Različite projektne aktivnosti uspješno su provedene, uključujući niz radionica, stvaranje kontakata, zajedničku platformu i praktičan rad. Ciljane skupine imale su priliku međusobno se povezati i upoznati s različitim mogućnostima za razvoj novih ili unapređenje postojećih karijera u turizmu.

Radionice su bile usmjerene na edukaciju o radu u turizmu. Kroz ukupno četiri radionice, tri održane na Veleučilištu “Nikola Tesla” u Gospiću i jedna online radionica otvorena za širu publiku, sudionici su stekli dragocjena znanja. Osim toga, terenska nastava održana u Turističkoj zajednici Grada Gospića omogućila je praktično iskustvo i direktan uvid u turistički sektor.

Platforma i kontakti uspostavljeni kroz projekt omogućili su direktnu komunikaciju između potencijalnih zaposlenika i poslodavaca, čime je stvoren temelj za daljnji razvoj i jačanje turizma u Lici.

Projekt “Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II” pokazao je kako sinergija između edukativnih institucija, državnih tijela i privatnog sektora može rezultirati pozitivnim promjenama i novim prilikama za mlade i nezaposlene. Ovaj projekt je važan korak prema jačanju turističke ponude Like te povećanju zaposlenosti u ovom sektoru.

(KLD/ID)