Srijeda, 24 srpnja, 2024

“Bez računa se na računa”: Porezna nagrađuje – skenirajte račune i osvojite 2.000, 3.000, 5.000 ili čak 20.000 eura!

Porezna uprava danas je pokrenula nagradno natjecanje “Bez računa se ne računa”, koje će u šest krugova trajati do kraja godine, a ukupan nagradni fond iznosi 80 tisuća eura, objavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za medije.

Natjecanje se provodi isključivo putem mobilne aplikacije mPorezna, pravo sudjelovanja imaju svi punoljetni njezini korisnici, a u natjecanju se sudjeluje prijavom računa kroz tu aplikaciju, pri čemu se za jedan prijavljen račun ostvaruje jedan bod.

Nagradno natjecanje se provodi kroz šest mjesečnih kola, od srpnja do kraja prosinca ove godine, uz proglašenje sveukupnog pobjednika. Ukupni fond nagrada iznosi 80 tisuća eura, a dobitnici će biti natjecatelji s najvećim brojem prikupljenih bodova. Tako će se svaki mjesec za prvo mjesto dodijeliti pet tisuća eura, za drugo mjesto tri tisuće, a za treće mjesto dvije tisuća eura. Naposljetku, bit će proglašen i ukupni pobjednik kojem će pripasti 20 tisuća eura.

Sudionik može sudjelovati u određenom kolu na način da prijavi račune izdane isključivo u vremenskom razdoblju tog kola. Od istog izdavatelja računa može se prijaviti najviše jedan račun dnevno.

Preduvjet za korištenje aplikacije mPorezna je posjedovanje pametnog telefona na kojem je aplikacija instalirana. Aplikacija se za Android uređaje može preuzeti i instalirati putem Google Play Storea, za iPhone uređaje na App Storeu, a za Huawei mobilne uređaje na App Gallery platformi.

Uvjet za aktivaciju aplikacije je posjedovanje vjerodajnice za autentifikaciju putem NIAS-a. 

Račun je moguće prijaviti skeniranjem QR koda na računu, kao i putem JIR-a (jedinstveni identifikator računa) ili ZKI-ja, (zaštitni kod izdavatelja računa), uz koje će se morati upisati i drugi podaci iz računa – datum i vrijeme izdavanja i i ukupan iznos računa. 

Građani će moći prijaviti i neispravne račune te također ostvariti po jedan bod.

(PU/ID)