15 C
Otočac
Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Bliži se biciklistički maraton dug više od 100 km od Otočca preko Brinja do Vrhovina, prijave su u tijeku!

Biciklom u ritmu prirode kroz Otočac, Brinje i Vrhovine – poziv na rekreativni biciklistički gravel maraton dug preko 100 km.

U suradnji sa Turistička zajednica Grada Otočca Discover Otočac – Otočac Tourist Board i Turistička zajednica Općine Vrhovine Discover Vrhovine za kraj rujna pripremili smo pravi biciklistički događaj. Radi se o rekreativnom biciklističkom gravel maratonu naziva „Biciklom u ritmu prirode“ koji će se održati u subotu 30. rujna 2023. godine.

Prvi je to biciklistički gravel maraton na ovom području koji obuhvaća rutu od 104 km asfaltnog i makadamskog terena. Maraton starta iz gradskog parka u Otočcu te prolazi kroz Glavace – Drenov Klanac – Brlog – Žutu Lokvu – Brinje – Križpolje – Lipice – Glibodol – Javornik (željeznička stanica) – Rudopolje (Zip Line Pazi medo) – Vrhovine i ponovno završava u gradskom parku u Otočcu.

Start maratona bit će u 10:00 sati, dok će registracija prijavljenih sudionika biti prije same vožnje od 09:00 sati. Prijave se mogu izvršiti na stranici stotinka.hr sve do 27.9. 2023. do 23:59 sati. Sve prijavljene sudionike očekuje bogat startni paket, kupon za tombolu, večera i druženje uz DJ Danny Blacka. Tijekom vožnje sudionike očekuje i pet zaustavnih punktova na kojima će se također dijeliti voda i voće. Na drugom zaustavnom punktu u Brinju za sve zainteresirane sudionike bit će organizirano razgledavanje plemićkog grada Sokolca dok će na zaustavnom punktu kod društvenog doma u Lipicama biti organiziran ručak.

S obzirom na duljinu rute ovaj biciklistički gravel maraton idealan je za profesionalne bicikliste kao i ozbiljne rekreativce na dva kotača koji će osim u pedaliranju uživati i u pogledu na pitoreskna mjesta i naizgled divlju prirodu koja zapravo pruža poseban smirujući osjećaj.

Ovaj rekreativni biciklistički gravel maraton tek je prvi zajednički projekt udruženih turističkih zajednica jer se već pripremaju novi zajednički projekti koje će udružene turističke zajednice prijaviti na iduće natječaje.

(OB/ID)