15 C
Otočac
Srijeda, 28 srpnja, 2021

Branislav Šutić: Veseli me da smo osigurali besplatne udžbenike za sve učenike

Danas je u OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac održana svečana priredba u povodu prvog dana nove školske godine na kojoj su nazočili župan Ličko-senjske županije Darko Milinović, zamjenica župana Renata Hodak i predsjednik Gradskog vijeća Grada Otočca dr.sc. Branislav Šutić, prof., brojni roditelji, nastavnici, profesori i učenici.

Prisutnima se uvodno obratila ravnateljica OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac Jasminka Devčić, prof. koja je poželjela svim prvašićima ali i svim učenicima sretan početak školske godine te zahvalila Gradskom vijeću Grada Otočca koje je amandmanima preraspodijelilo sredstva za besplatne udžbenike i za izgradnju staze za veću sigurnost učenika OŠ Otočac, kao i načelnku Opčine Vrhovine g. Miloradu Deliću koji je također osigurao sredstva za besplatne udžbenike svih školaraca u OŠ Vrhovine.

Nakon ravnateljice, prisutnima se obratio predsjednik Gradskog vijeća Grada Otočca dr.sc. Branislav Šutić, prof.: ” Poštovana djeco, dragi roditelji, uvaženi kolege nastavnici, sve vas pozdravljam u ovom vrlo važnom danu za prvašiće, učenike viših razreda ali i za nastavnike. Drago mi je da je danas početak škole doživio ovaj publicitet ali normalno je da se miješaju društvena i sva druga događanja u Hrvatskoj pa tako i u Otočcu. Ova škola zahvaljujući djeco vama, vašim roditeljima a prvenstveno nastavnicima poučuje izvrsne rezultate i ovdje u Otočcu, u Lici ali i u Republici Hrvatskoj.

Veseli me da mogu reći da se Otočac svrstao među gradove koji ulažu u djecu. Gradsko vijeće Grada Otočca na prijedlog vijećnice Ana-Marije Cvitković i kasnije na prijedlog predsjednice kluba vijećnika i u ime istih Vlatke Ružić donijelo je odluku da po prvi puta OŠ Otočac ima besplatne udžbenike. Možda je bilo malo neiskustva pa nismo to sve proveli na najbolji način ali se želim zahvaliti službama grada Otočca  jer smo ove godine zaista napravili iskorak prema boljem. Nadam se da će u proračunu Grada Otočca i slijedeće godine biti sredstava da možemo i slijedeće godine napraviti isto i da u ovom teškom vremenu, kada se teško živi, lokalna samouprava malo pomogne i digne standard građana i isfinancira udžbenike.

Drago mi je da i Ličko-senjska županija kao osnivač zakonski ulaže u ovu školu i nadam se da će ulaganja i iduće godine biti još i veća. Grad Otočac je uložo preko 200.000 kuna u sigurnost djece ove škole i nadamo se da ćemo na slijedećoj sjednici na prijedlog gradonačelnika Kostelca, što ćemo mi kao Gradsko vijeće usvojiti, imati još jedan projekt za veću sigurnost učenika ove škole” – zaključio je Šutić.

Prisutnima se zaključno obratio i župan Ličko-senjske županije.

( A.P.)