Utorak, 21 svibnja, 2024

Brinjaci i Brinjke velikom akcijom čistili Brinje od smeća neodgovornih pojedinaca!

Kako smo ranije najavili, danas je na lokaciji MO Prokike održana akcija „Zelena čistka“ u sklopu svjetske akcije World Cleanup Day. Akciji su se priključili djelatnici Općine Brinje, djelatnici Komunalnog poduzeća Brinje i građani volonteri. Izabrana lokacija bila je prepuna smeća koje se zahvaljujući ovoj akciji uspješno očistilo te se nadamo da ovakve prizore s navedene lokacije ali i s drugih lokacija naše općine više nećemo vidjeti.

Ovim putem apeliramo na građane Općine Brinje da ne odbacuju otpad u prirodu. Još jednom navodimo da Komunalno društvo Brinje d.o.o. provodi organizirani odvoz otpada, što znači da imate mogućnosti predati komunalni otpad, papir, plastiku te je otvoreno reciklažno dvorište u Lučanima što znači da su stvoreni svi preduvjeti za odvajanje otpada, ali unatoč svim naporima nažalost otpad i dalje završava u prirodi.

Zadaća je i obaveza svakoga od nas da svojim savjesnim i odgovornim ponašanjem doprinesemo zaštiti prirode i očuvanju okoliša kako bismo generacijama iza nas ostavili čistu prirodu i ljepše mjesto za život.

(OB/ID)