15 C
Otočac
Utorak, 18 svibnja, 2021

Edy Sladović: “Djed mi je bio zapovjednik obrane Otočca, svi u obitelji su branitelji i to je snaga koja me gura dalje!”

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Otočca Edy Sladović posebno je ponosan na činjenicu da mu je cijela obitelj sudjelovala u obrani Domovine i iz tog razloga je posebno osjetljiv na pitanja branitelja o kojima će kada postane gradonačelnik posebno skrbiti:

Posebno nasljeđe na koje sam posebno ponosan je činjenica da su mi oba roditelja – majka Meri i otac Dražen, kao i oba djeda – dragovoljci Domovinskog rata. Jedan od njih je moj djed Marko Marić, jedan od ratnih zapovjednika obrane našeg grada Otočca u Domovinskom ratu. Moja obitelj branila je naš grad i našu domovinu u Domovinskom ratu, a ja danas imam priliku svojim znanjem i energijom, doprinijeti njegovoj budućnosti. Upravo iz navedenih razloga, posebno ću se zalagati za prava branitelja. Iako neki kažu da su to floskule, taj ponos i ljubav mojih roditelja i oba djeda koji su sudjelovali u obrani Domovine, posebna su snaga koja me gura dalje. Majčina obitelj mi je rodom iz malenog mjesta pored Vukovara i, kada opisujem svoju želju za gradnjom bolje budućnosti, najbolje ju opisuju riječi Siniše Glavaševića koje nam je ostavio u nasljeđe: „Nema leđa jačih od mojih i vaših, i zato, ako vam nije teško, ako je u vama ostalo još mladenačkog šaputanja, pridružite se. (…) Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti“.

( A.P.)

▶Pročitajte više o programu rada na: https://www.edysladovic.com