15 C
Otočac
Petak, 9 lipnja, 2023

Gradonačelnik Novalje Ivan Dabo u radnom posjetu međunarodne Dentex izložbe

Gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo posjetio je u sklopu svog službenog i radnog posjeta gradu Zagrebu najveću dentalnu izložbu Dentex. Međunarodna izložba Dentex 2022. održana je od 9. do 11. lipnja2022. godine na Zagrebačkom Velesajmu, u organizaciji Hrvatske komore dentalne medicine te osim zdravstvenog, ima i izniman gospodarski karakter.

Na 6000 m² u paviljonu 5, izložba je okupila vodeća imena hrvatskih i međunarodnih tvrtki dentalne opreme i pribora s nizom strukovnih događanja, te prezentacijama kojima se podigla znanstvena, stručna i edukacijska razina sajma u cjelini.
U sklopu svoga posjeta gradonačelnik Dabo susreo se s predsjednikom Hrvatske komore dentalne medicine, prim. mr. sc. Hrvojem Pezom, dr. med. dent., koji ga je upoznao s potencijalima dentalnog i kongresnog turizma, posebice u turistički atraktivnim područjima.

Tom prilikom gradonačelnik je nazočnima prezentirao potencijale grada Novalje u novim oblicima turizma, s naglaskom na kongresni turizam.

Svojim turističkim kapacitetima grad Novalja predstavlja vrlo zanimljivu i bitnu destinaciju za buduću edukaciju djelatnika u dentalnoj medicini. Ovaj segment je vrlo bitan, imajući u vidu potencijale kongresnog turizma van redovne turističke sezone i opredjeljenju Grada zelenoj održivoj tranziciji i produljenju punjenja turističkih kapaciteta grada Novalje.

(A.P.)