15 C
Otočac
Četvrtak, 27 siječnja, 2022

AKCIJA ZA ŠAMPIONE Pomozimo svjetskom prvaku iz Like i ostalim ličkim sportašima da opet imaju gdje trenirati!

04. siječnja ove godine zbog loših instalacija izgorjela je dvorana u Gospiću koja je bila smještena u zgradi staroj stotinu godina a u kojoj su trenirala dva olimpijca u hrvanju, Andrija Šimić europski vice seniorski prvak te Rino Mašić, dvostruki osvajač zlatne medalje u juniorskoj kategoriji na europskom i svjetskom prvenstvu te povijesni osvajač prve hrvatske srebrne medalje u obaranju ruke u seniorskoj kategoriji na svjetskom prvenstvu.

SKROMNI LIČANI SU UPORNIM SVAKODNEVNIM RADOM POSTIGLI OLIMPIJSKE NORME I ZLATNE MEDALJE NA SVJETSKIM PRVENSTVIMA!

Dvoranu u kojoj je trenirao Rino njegov je otac prije 15 godina svojim entuzijazmom doveo do profesionalne razine pa je u njemu djelovao i klub za obaranja ruke “Arktos” što je sve doprinijelo ogromnom uspjehu Hrvatske u obaranju ruke na međunarodnom planu sa osvojenih pet medalja.

Od 4. siječnja ovi vrhunski sportaši nemaju gdje trenirati pa su se Zajednica sportova Ličko-senjske županije, Hrvatski olimpijski odbor te Hrvatski savez za obaranje ruku angažirali pomoći na svaki način ali prije svega u pronalasku prostora kako bi se ovi europski i svjetski prvaci što prije vratili treninzima i održali formu potrebnu za ostvarivanje vrhunskih rezultata.

Pomozite im i vi sukladno svojim mogućnostima da se ponovo vrate u svoje utočište – dvoranu gdje su svakodnevno trenirali. Donirati možete gumeni pod, rekvizite za vježbanje, instalacije za struju i grijanje ili možete uplatiti donaciju na
IBAN – HR1823400091111095523 ( Klub za obaranje ruke Arktos). Ako želite donirati sprave, rekvizite za vježbanje ili opremu nazovite 095 363 7666 (Sebastian Mašić) i svojom donacijom doprinesite budućim medaljama na ponos Like i Hrvatske.

( A.P.)