15 C
Otočac
Utorak, 28 lipnja, 2022

JUTARNJI: Pijani Gospićanin T.F. (37) vozio kroz Sv. Rok u suprotnom smjeru!

Nevjerojatna i krajnje opasna situacija odigrala se u noći na utorak na autocesti A-1 na Svetom Roku. Pijani Gospićanin T.F. (37) odvezao je dionicu dugu 11 kilometara od čvora Sveti Rok do južnog portala tunela Sveti Rok – u suprotnom smjeru, krećući se u smjeru juga kolničkim trakom predviđenim za prometovanje u pravcu Zagreba. Na autocestu se uključio na čvoru Sveti Rok u 1.17 sati, da bi narednih 11 minuta ovu inače opasnu dionicu učinio još opasnijom.

U suprotnom smjeru je naime prošao i čitavi tunel Sveti Rok, da bi ga konačno zaustavili vatrogasci. Njemu je to bio izlaz iz tunela, a svima ostalima ulaz iz pravca juga. Pravo je čudo da se nije dogodila tragedija, a jedna od sretnijih okolnosti je to što je bio vrlo slab intenzitet prometa.

Na vrijeme je uočen na nadzornim kamerama te je također na vrijeme zatvoren promet u smjeru sjevera. Njemu je vatrogasac zastavicom signalizirao da se zaustavi, a na njihovu naredbu on je skrenuo na parkiralište kraj tunela. Tamo je pod rotirkama bilo sparkirano vatrogasno vozilo, ali se vozač ubrzo vratio na autocestu i krenuo natrag prema Gospiću. Nakon toga ga je zaustavila policija te je uhićen, potvrdili su u PU ličko-senjskoj.