15 C
Otočac
Ponedjeljak, 6 veljače, 2023

Mateja Posavi Došen postala trener za Abacus Soroban metodu učenja koja razvija mentalne sposobnosti djece, kreću tečajevi u OŠ Otočac!

Po prvi puta se u Otočcu i okolici održavaju tečajevi ABACUS SOROBAN za djecu od 6 do 12 godina, i to u našoj školi kao izvanškolska aktivnost. Postali smo tako jedna od stotinjak škola u Republici Hrvatskoj u kojima se izvodi ova sve popularnija aktivnost. Organizator je Soroban akademija.

Soroban akademija međunarodna je soroban škola, članica Međunarodne japanske soroban organizacije (JISA-e), prva škola abacusa u Republici Hrvatskoj i najprestižnija škola abacusa sorobana u ovom dijelu Europe, jedina je soroban škola čiji je program odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja već od predškolske dobi.

Program ABACUS SOROBAN namijenjen je razvoju mentalnih sposobnosti kod djece. Razvija pamćenje, maštu, fokus, logiku, brzinu i točnost.  Utječe na stjecanje samopouzdanja i samopoštovanja. Vježba koncentraciju i pažnju te je zabavan i motivirajući način učenja.

Ogledni sat na koji mogu doći zainteresirana djeca održat će se 

25. siječnja s početkom u 12,30  sati, u Matičnoj školi Otočac (uč.br.3).

Više o svemu potražite na www.soroban-akademija.hr ili profilu Soroban akademije na društvenim mrežama.

Pogledajte i kratki prigodni video. https://youtu.be/I3TQ82vDzYY

Korištenjem ove brojalice potiče se aktivnost mozga što je veoma važno posebno danas u digitalnom svijetu kada različiti uređaju obavljaju sve umjesto nas.

I ono što je važno za istaknuti jest da sva djeca mogu naučiti računati na abacusu sorobanu.

Tečaj vodi učiteljica Mateja Posavi Došen, certificirani metodičar, koja je prošla edukaciju za soroban trenera. 

( OŠ Otočac)