15 C
Otočac
Ponedjeljak, 6 veljače, 2023

Ministar Erlić: Imali smo projekte za Slavoniju i Dalmaciju, sada je na redu Lika!

Šime Erlić novi je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Naslijedio je svoju bivšu šeficu Natašu Tramišak, koja je iz Vlade otišla jer je izgubila povjerenje premijera, a Erlić je s njom kao državni tajnik radio posljednje dvije godine. U velikom intervjuu koji je objavio Jutarnji list i koji prenosimo u cijelosti posebno ističemo dio koji se odnosi na Liku:

Kad je riječ o regionalnom razvoju, bili su napisi da bivšu ministricu kritizira HDZ-ov ličko-senjski župan, da ne ide dovoljno novca u Liku. O čemu se tu radi?

– Te su kritike izvučene iz konteksta, kao što i inače budu neke naše stranačke rasprave. Ministarstvo je započelo pripremati posebne programe za neke krajeve Hrvatske. Imali smo program Slavonija, Baranja i Srijem, zatim smo osmislili za Dalmatinsku zagoru i Gorski kotar, a iduća je na redu Lika. Župan je došao na sastanak i bio je zadovoljan. Razumijem da se svaki župan maksimalno bori za svoj teritorij i to je dobro. To je legitimno, a na nama je da dajemo pravovremene informacije. Nitko ne smije ostati isključen.”

Foto:Ivana Nobilo

Izvor:https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/sime-erlic-o-novim-projektima-i-bivsoj-sefici-mislim-da-je-tramisak-smjenu-dozivjela-fatalno-15297256