15 C
Otočac
Utorak, 28 lipnja, 2022

Na Plitvicama održana međunarodna ESD konferencija u suorganizaciji Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću

Veleučilište “Nikola Tesla” je u suradnji s Fakultetom za menadžment Sveučilišta u Varšavi, Poljska i Fakultetom pravnih, ekonomskih i društvenih znanosti Mohammed V u Rabatu, Maroko u petak 17. lipnja 2022. godine organiziralo 84.Međunarodnu znanstvenu ESD konferenciju (84th International Scientific Conference on Economic and Social Development.

Konferencija se održala na u kongresnoj dvorani Hotela Plitvice na Plitvičkim jezerima s ciljem razmjene znanja i iskustava među stručnjacima zainteresiranima za teme globalizacije, izazova modernih vremena, poduzetništva između kreativnosti i birokracije te poduzetništvu u turbulentnim okruženjima.

Na samom početku konferencije pozdravne govore održali su prof. dr. sc. Marijan Cingula, predsjednik znanstvenog odbora i jedan od glavnih organizatora ove značajne konferencije, a u ime Veleučilišta “Nikola Tesla” prodekan za nastavu Tomislav Lopac čime je konferencija i službeno otvorena. Na konferenciji su svoje radove izložili i zaposlenici Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću dr.sc. Valentina Vinšalek Stipić koja je i moderirala drugi panel te Marija Baburić, v.pred. i Tihana Štimac.

( A.P.)