15 C
Otočac
Ponedjeljak, 28 studenoga, 2022

Nova književna poslastica uskoro u book cafe-u Paradiso – 24.11. u 18.30 h

            Iako je od našeg posljednjeg književnog susreta prošlo nekoliko mjeseci, to ne znači da nam knjiga nije bila u fokusu već da smo vrijedno radili na eventima koji nam predstoje. Ovoga puta u goste nam dolazi autorski dvojac Ivana Šešo i Emina Pršić predstaviti knjigu „Ovo želim da znaš“ namijenjenu djeci, mladima, ali i roditeljima jer svojim sadržajem pogađa jednu veoma izazovnu temu: temu odrastanja i roditeljstva.

Knjiga “Ovo želim da znaš” nastala je za vrijeme pandemije. Svijet se promijenio preko noći, sve ono što smo planirali naglo je stalo. Svjesne da su jedno želje i planovi, a drugo mogućnosti, autorice su poželjele ostaviti ovaj rukopis svojoj djeci: “Ideja knjige jest da iza sebe ostavimo pisani trag životnih mudrosti,  iskustava koje smo same prošle, kao jedna mala zbirka podsjetnika i putokaza.

Premda nema sigurne formule za uspješan i sretan život, postoje neki indikatori za usmjerenje koji nam mogu olakšati neke životne izazove. Djecu ne posjedujemo; jedina prednost koju imamo u odnosu na njih jest da smo ranije došli na ovaj svijet. I tu prednost voljeli bi prenijeti na svoju djecu, kao mali odškrinuti prozor u svijet.”- poručuju autorice .

Ovom knjigom Ivana I Emina voljele bi doprinijeti dubokom plavom moru roditeljskih kompetencija. Ubaciti svoj kamenčić, pa neka se krugovi šire, do kojeg god roditelja i djeteta uspiju doseći – dobro su dosegli. Kome pomaže, neka se posluži.

 “Ovo želim da znaš” je obostrana knjiga odnosa, roditelja i djece. Smjernica je svim mladim ljudima i njihovim roditeljima. Autorice su ga ispisale za svoje djevojčice, ali i za neke nove djevojčice i dječake, za neki novi, bolji svijet. Knjigu prati i prekrasna pjesma s kojom ćete jednostavno uroniti u bit ove priče. 

            Našim eventima uvijek skrećemo pažnju javnosti na domaće potencijale koji su često usko vezani uz temu samih knjiga koje predstavljamo. Ovoga puta s nama će biti dragi ljudi iz Obiteljskog centra Senj koji svojim radom pomažu, liječe i iscjeljuju, često puta nudeći zadnju slamku spasa prije službene medicine i drugih institucija. Riječi podrške, utjehe i ohrabrenja svima nama dobro dođu u ovim izazovnim vremenima a samo sretan i ostvaren roditelj može biti najbolji oslonac svojoj djeci. Dođite i otkrijte koje su njihove usluge na raspolaganju svima nama kojima je Ličko – senjska županija dom. 24. studenog, u četvrtak, u 18.30 h navratite u book cafe Paradiso u Otočcu i  upoznajte se s radom Suzane, Anite i Danka – svi ste pozvani!   

(Book cafe Paradiso/ I.D.)