15 C
Otočac
Utorak, 18 svibnja, 2021

NOVA RADNA MJESTA Investitor iz Norveške u Lukovom Šugarju uz uzgoj planira i preradu ribe!

Općina Karlobag trudom Općinskih vlasti koja je nakon rješavanja 37 milijuna kuna nasljeđenih dugova prethodne vlasti postala je atraktivna i za strane investitore i to ne samo u turistički sektor već i u proizvodnu industriju.

Naime, u Lukovom Šugarju nalazi se ribogojilište slatkovodne kalifornijske pastrve – riječ je o jedinstvenom projektu: samo ovdje se na Mediteranu, dakle u toplome moru, uzgaja kalifornijska pastrva. Od ikre uvezene iz Danske uzgojena je mlađ u Uni kod Suvaje između Srba i Donjeg Lapca.

O ovoj zanimljivoj investiciji i daljnjim planovima oko iste doznali smo više od Borisa Smojvera, dugogodišnjeg zamjenika načelnika Općine Karlobag i kandidata za načelnika: “Investitor je iz Norveške, ovdje radi u suradnji sa firmom iz Zadra, uzeli su dva polja, jedno u Lokovom Šugarju a drugo na području Jablanca, planiraju to proširiti i to ozbiljno rade zadnjih godinu dana. Nadamo se da će kasnije napraviti i preradu tj od sadašnje proizvodnje stvoriti i sekundarne proizvode koja prerada bi bila u staroj vojnoj bazi što bi zasigurno zaposlilo i neke naše ljude” – zaključio je Smojver.

( A.P.)