15 C
Otočac
Utorak, 18 svibnja, 2021

OD 10.DO 16.Floraart ove godine na Bundeku nudi 180 izlagača

Od 10. do 16. svibnja Bundek se ponovo pretvara u cvjetnu rapsodiju. Naime, kako je na danas najavljeno sve je spremno za 55. Floraart, najveću hortikulturnu izložbu u regiji na zagrebačkom Bundeku. Uz poštivanje epidemioloških mjera, posjetitelje ove godine očekuje bogat program.

Uz 16. Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola, najavljen je i tradicionalan Hrvatski kup florista. Za ljubitelje prirode tu je i edukacija o zmijama organizirana u suradnji sa zagrebačkim Zoološkim vrtom, a tu su i instalacije dizajnera, arhitekta i aranžera. Uz to, posjetitelje očekuje i glazbenom programu na pontonskoj pozornici.

˝Unazad 55 godina Floraarta najprije smo na gornjogradskim ulicama kupovali presadnice za naše balkone, potom se izložba preselila u Boćarski dom, no od 2006. godine, nakon uređenja Bundeka, Floraart je zasjao punim sjajem. Danas imamo respektabilnu izložbu svjetskog glasa˝, poručuje Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnice Grada Zagreba.

Martina Bienenfeld, direktorica TZ grada Zagreba istaknula je kako ove godine podržavaju boravak u prirodi i zeleni turizam.

˝Svjedoci smo da već postoje turističke aktivnosti i kretanja u našem gradu, pa vjerujem da će Floraart biti još jedan motiv gostima da dođu u Zagreb˝, smatra Bienefeld.

Kako napominje Igor Toljan, voditelj podružnice Zrinjevac i predsjednik Izvršnog odbora Floraarta 2021., ulaz je tradicionalno besplatan, a preporuka je da građani parkiraju na istočnom parkingu Zagrebačkog velesajma“, istaknuo je

Inače, Floraart organizira Zagrebački holding – podružnica Zrinjevac, suorganizator je Grad Zagreb, uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba.

(P.D.)