Srijeda, 24 srpnja, 2024

Održano predavanje u sklopu projekta ”Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II”

U četvrtak, 8. veljače 2024. godine, Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću bilo je domaćin prvog predavanja u sklopu projekta ”Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II”, koji provodi klaster Lika Destination u suradnji s Veleučilištem Nikola Tesla iz Gospića i Zavodom za zapošljavanje – Područni ured Gospić.
Cilj ovog projekta je stvaranje sinergije između poslodavaca i zaposlenika u turizmu s nezaposlenima i mladima.
Na predavanju, predstavnica klastera Lika Destination istaknula je ključne aspekte projekta, predstavila destinaciju Lika i istaknula njezine turističke potencijale. Također je govorila o različitim vrstama poduzetništva kojima se pojedinci mogu baviti u ovoj regiji te predstavila primjere uspješnih poduzetnika.
Također, na predavanju se predstavio i gospodin Goran Šuper iz Pustolovno-izletničkog centra Rizvan City, jedan od prvih poduzetnika u destinaciji koji se počeo baviti ovim vidom turizma. Gospodin Šuper podijelio je svoje iskustvo, ističući kako je došao na ideju pokretanja centra, opisao proces od ideje do stvaranja Rizvan Cityja te naglasio važnost originalnosti i privlačenja posjetitelja.
Predavanje je pridonijelo podizanju svijesti o mogućnostima karijere u turizmu u Lici te potaknulo mlade i nezaposlene na razmišljanje o vlastitim poduzetničkim pothvatima.
Ovaj projekt predstavlja važan korak prema jačanju turističke industrije u Lici, potičući inovacije i potrebnu suradnju između svih dionika u tom sektoru. Uz podršku klastera Lika Destination, Veleučilišta Nikola Tesla i Zavoda za zapošljavanje, očekuje se da će ”Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II” postati nezaobilazna platforma za razvoj turističkih potencijala ove prekrasne regije.

(LD/ID)