15 C
Otočac
Petak, 9 lipnja, 2023

KAMO DANAS? Bogat program i Mario Valentić čekaju vas u Krasnu!

Provedite aktivni vikend u Krasnu i sudjelujete u radionicama za odrasle i djecu!!!

Povodom rođendana Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, Međunarodnog dana biološke raznolikosti, Dana zaštite prirode u RH i obilježavanja Dana botaničkih vrtova, Javna ustanova u suradnji s Turističkom zajednicom Senj, Brdsko biciklističkim klubom Senj, Biciklističkim klubom Barkan i Hrvatskim fotosavezom organizira dvodnevni program – Aktivni vikend u Krasnu od 27.-28.05.2023.

U subotu 27.05.2023. za vas smo pripremili vođeno rekreativno bicikliranje po selu Krasnu i okolici. Vlastitim biciklima pod vodstvom certificiranog biciklističkog vodiča obilazili biste lokalne OPG-ove, degustirali njihove proizvode te se upoznavali s lokalnom kulturom. Posjetit će se OPG Anić i OPG Igor Tomaić koji nude kvalitetne sireve, OPG Sanja Brkić i OPG Dragica Anić gdje ćete probati lokalne sokove i pekmeze te Degeniju d.o.o gdje ćete moći degustirati i kupiti alkoholna pića. Biciklijada je prilagođena svima, a za sudjelovanje je potrebno donijeti vlastite bicikle i obavezno je nošenje zaštitne kacige. Biciklistička tura počela bi u 10:00 sati ispred Uprave Parka, a predviđeno vrijeme trajanja je 3 sata. Za sudjelovanje vas molimo da ispunite obrazac. U 13:30 sati će se održati radionica oslikavanja platnenih vrećica bojom, u organizaciji Hrvatskog fotosaveza.

Drugi dio programa predviđen je za HealthyFIT pješačku turu s Mariom Valentićem. Ovo je idealna prilika da osnažite svoje tijelo, ojačate imunitet i obnovite svoju vitalnost uz stručno vodstvo Maria Valentića i aktivnosti (disanje, tjelovježba, hodanje, relaksacija, zabava) koje će podržati zdravlje i osnažiti duh, a sve to u prekrasnoj prirodi Krasna. Pješačka tura će započeti u 15 h, a predviđeno trajanje je 4 sata te vas molimo da se prijavite u navedenom obrascu. U isto vrijeme kuhati će se večera po lokalnoj recepturi te ste dobrodošli pridružiti nam se. 

Od 19:30 sati slijedi večera i druženje uz band Mirakul.

U nedjelju, 28.05.2023., organizirat ćemo stručno vođenje po Parku gdje ćemo obići Zavižan i Velebitski botanički vrt. Stručno vođenje počinje u 10:00 sati na parkiralištu kod Zavižana (prijevoz do Zavižana je u vlastitom aranžmanu). U slučaju nepovoljne vremenske prognoze, organizirati ćemo stručno vođenje u Kući Velebita s početkom u 11:00 sati. Za sudjelovanje u vođenom obilasku također je potrebna prijava. 

Možete sudjelovati u svim događajima ili samo jednome, prema vlastitim željama i mogućnostima. Broj sudionika na radionicama je ograničen te vas molimo da se prijavite na vrijeme putem obrasca za prijavu. 

Svi sadržaji su besplatni i pod pokroviteljstvom Javne ustanove, Turističke zajednice Senj, Brdsko biciklističkog kluba Senj, Biciklističkog kluba Barkan i Hrvatskog fotosaveza.

( NPSV/ID)