15 C
Otočac
Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Postavljena čelična konstrukcija na perušićkoj “Turskoj kuli”!

Nakon višegodišnje pripreme za postavljanje čelične konstrukcije na objektu starog grada Perušića ku narodu poznatog kao “Turska kula” na području naselja Perušić prije nekoliko dana ppostavljena je čelična konstrukcija krovišta čime se radovi na toj fazi projekta privode kraju.

Višegodišnji projekt izrade konstrukcije vršila je tvrtka “Proizvodnja M.K. d.o.o.” iz Velike Gorice a montažu konstrukcije obavljalo je lokalno komunalno poduzeće Perušić d.o.o.. Cjelokupna vrijednost konstrukcije u posljednjih nekoliko godina iznosi cca. 800.000,00 kn, sufinanciranih sredstvima Ministarstva kulture i Općine Perušić.

Nakon osiguranja daljnjih sredstava nastavit će se s krovopokrivačkim radovima i radovima uređenja interijera i okoliša oko “Turske kule” kroz naredne godine.

Svi radovi su se odvijali pod nadzorom konzervatorskog ureda u Gospiću.

Nakon završetka uređenja objekta glavna namjena će biti kulturno-turistička kroz koju će se nastojati prikazati povijest Starog grada Perušića i njegovih osnivača kao i turistička za posjetitelje koji dolaze vidjeti druge sadržaje na području Općine Perušić-

(MK)