15 C
Otočac
Srijeda, 28 srpnja, 2021

PRIJAVITE SE, BROJ MJESTA OGRANIČEN U subotu u boutique hotelu Bura u Senju degustacija vina “Bura”!

U subotu 17.7.2021., u 20h u obnovljenom senjskom boutique hotelu, spojit će se po prvi puta vjetar i vino, na posebnoj i jedinstvenoj vinskoj degustaciji hvarskih ekoloških vina VENTUS u samom središtu grada bure – Senju.  Osim po uskocima, slavnoj prošlosti i tvrđavi Nehaj, grad Senj poznat je po buri, koja nije jaka kao nekada, ali ipak pokaže svoju moć, kadgod to poželi. Renovirani i ponovno otvoreni senjski hotel nazvan je Bura 45 upravo po dvije smjernice po kojima se Senj može pratiti – poznatome vjetru koji puše sa sjevera i 45. paraleli koja prolazi kroz grad.

Prva vođena vinska degustacija u senjskom hotelu Bura bit će posvećena  vinima VENTUS s vjetrovima na etiketi, a između ostalih,  jedno vino nazvano je Bura. Uz vina bit će posluženi mali zalogaji, kako to i priliči na predstavljanjima vina.  Zalogaji će posjetiteljima dodatno dočarati vino, ali ga neće prekriti, nego mu pustiti da se pokaže u najboljem izdanju.  Degustaciju će voditi prof. Marija Vukelić uz nazočnost hvarskih vinara, vlasnika vinarije Ventus – Damira Gurdulića i Ive Plenkovićakoji će odgovoriti na sva pitanja koja goste budu zanimala.

Vinarija Ventus, iz Vrisnika s otoka Hvara, svoj je brand nazvala po vjetru (ventus, lat. – vjetar), logo je inspiriran ružom vjetrova, a svako vino nosi ime vjetra koji je karakterističan za lokaciju vinograda: Bura, Jugo, Maestral, Levant, Oštro. Sva su vina ekološki certificirana, na što su u vinariji jako ponosni.

I što bismo po ovim ljetnim vrućima mogli više poželjeti nego malo bure,možda baš u subotu – da raščisti, rashladi, razbistri um i tijelo?  Jer „kad zapuše bura, sve što je slabo ode ća, a ostane samo ono što je jako.“ (pjesnikinja Adrijana Škunca).

Broj mjesta je ograničen. Cijena: 100 kn. Obavezne rezervacije nasales@bura45.hr

( izvor: https://juliofrangenfoto.com/2021/07/14/degustacija-bure-u-hotelu-bura-45n-u-gradu-bure/)