Utorak, 21 svibnja, 2024

Proslava Dana Općine Perušić ove godine dvodnevnim programom u proslavu uključila širu zajednicu!

I ove godine je svečano obilježen Dan Općine Perušić i blagdan Uzvišenja sv. Križa i to čak u dva dana, jer zbog brojnih sadržaja koji su u proslavu uključili od onih najmlađih do onih najstarijih nije bilo moguće sve organizirati u jedan dan.

Ove godine su svečana sjednica Općinskog vijeća i polaganje vijenaca u spomen poginulim braniteljima održani dan ranije, 13. rujna, dok je na blagdan Uzvišenja sv. Križa i Dana Općine Perušić zahvaljujući ljubiteljima boćanja, organiziran treći po redu „Mali boćarski turnir u parku“, događaj koji okupio i velik broj djece.

Interpretativna šetnja Perušićem oduševila mještane

Nakon popodnevne mise održana je interpretativna šetnja Perušićem pod stručnim vodstvom Tee Kasumović, prof. hrv. i pov. koja je oživjela je prošlost Perušića i probudila uspavane priče o nekim davnim vremenima. Odaziv na šetnju je bio odličan a neki su se s nostagijom prisjetili starog kina, oduševljenja prvim sladoledom i dogodovština sa stare šterne na kojoj su se mladi družili.

Dvojezične interpretacijske ploče ostaju trajno na građevinama, tako da će domaći i strani posjetitelji uvijek moći šetnjom doznati zanimljivosti o kulturnoj baštini Perušića

Završnu večer proslave volonteri Pećinskog parka Grabovača u sklopu Interkulturalne večeri pripremili su bogat izbor hrane i pića iz različitih krajeva svijeta.

( OP/ID)