15 C
Otočac
Subota, 13 travnja, 2024

Rekordan broj posjetitelja 6. “Zeko festa” na Grabovači!

Danas je, na Uskrsni ponedjeljak u organizaciji Pećinskog parka Grabovača i TZ Općine Perušić održan šesti po redu Zeko fest 2024 – manifestacija u potpunosti namjenjena djeci ( i onima koji se tako osjećaju:) u sklopu koje su djeca uživala u tri sata zabave namijenjene isključivo njima uz uskrsnu tematiku.

Kako doznajemo od ravnateljice PP Grabavača Jelene Milković, ovogodišnje šesto izdanje Zeko festa okupilo je rekordan broj posjetitelja; Grabovača je već etablirana kao mjesto za obiteljski odmor i posebno okrenuta sadržajima za one najmlađe, ali ove godine su brojna djeca posebno uživala u potrazi za pisanicama koje su vrijedni djelatnici PP Grabovača odlučili malo bolje sakriti nego prošle godine ali i proširiti područje na kojima su pisanice skrivene. Zato su se brojna djeca i roditelji mogli vidjeti “raspršeni” po svim brdima koja okružuju suveninicu Grabovače a potraga se pretvorila u pravo malo natjecanje. I znali su zašto se toliko trude – naime, svako pronađeno jaje djeca su mogla zamijeniti za nagradu!

Osim ove zanimljive potrage koja je odlična i kako bi djeca provela vrijeme na svježem zraku za djecu su organizirane i kreativne radionice by 2 mame, proljetna čajanka i oslikavanje lica, a da će slijedeće godine Zeko fest zasigurno dobiti i međunarodni karakter dalo je naslutiti i nekoliko stranih posjetitelja.

( AP/ID)