15 C
Otočac
Subota, 13 kolovoza, 2022

Sutra od 10 do 18 sati besplatan ulaz u Muzej Domovinskog rata u Karlovcu

Povodom ovogodišnjeg obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice VRO Oluja u Muzeju Domovinskog rata Karlovac – Turanj će 5. kolovoza od 10.00 do 18.00 sati biti održan Dan otvorenih vrata. Posjetitelji će moći besplatno razgledati unutarnji i vanjski dio stalne muzejske izložbe „Karlovac 1991.-1995.“.

Stalna muzejska izložba „Karlovac 1991. – 1995.“ tematizira civilni život u Karlovcu i Karlovačkoj županiji te karlovačkoj bojišnici tijekom Domovinskog rata. Posjetitelji na izložbi mogu razgledati originalne predmete, multimedijski sadržaj, vanjski izložbeni prostor u kojem je prezentirana borbena tehnika korištena u Domovinskom ratu i edukativne interaktivne instalacije. Stalna izložba je usmjerena na edukaciju različitih dobnih skupina posjetitelja kojima je primjenom suvremenih prezentacijskim metoda omogućeno da se na nove načine upoznaju sa suvremenom hrvatskom poviješću.

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja prisjećamo se 5. kolovoza 1995. godine kada je u vojno-redarstvenoj akciji „Oluja“ oslobođen grad Knin. Stalna izložba Muzeja Domovinskog rata Karlovac – Turanj završava upravo cjelinom koja je posvećena prezentaciji vojno – redarstvene akcije „Oluja“ s naglaskom na karlovačko područje.

U 11 sati će u Muzeju Domovinskog rata na Turnju biti održan prigodni program, uz predavanja i prezentacije o Domovinskom ratu i VRO Oluja na prostoru Karlovačke županije.

Posjetitelji u muzeju, osim stalne i povremene izložbe, mogu posjetiti i Spomen sobu poginulim braniteljima posvećenu svim Karlovčanima koji su u Domovinskom ratu izgubili život.

(A.P.)