15 C
Otočac
Petak, 18 lipnja, 2021

SVJETLOSNI PRIZIV U povodu Dana Grada Senja svjetlosni lik Svetog Jurja na kuli Nehaj!

U povodu Dana Grada Senja i blagdana Svetog Jurja senjsku Tvrđavu Nehaj obasjavati će svjetlosni postav umjetnika Gordane i Zorislava Šojat pod nazivom „Svjetlosni priziv“. 

Sveti Juraj, kao zaštitnik grada Senja i kao zaštitnik općega zdravlja, nadahnuo je umjetnike u realizaciji ovog postava s razmišljanjem kako nam je u ovom trenutku stvarnosti u kojem živimo najvažnija zaštita zdravlja ljudi.

Umjetnička ideja je da se projekcijom lika Svetoga Jurja na drevne zidine Kule Nehaj, koja je stoljećima sa svojim hrabrim Uskocima štitila grad Senj i njegove žitelje, simbolički svjetlošću odašilje priziv Svetomu Jurju, da u ova teška vremena zaštiti zdravlje svih Senjana i svih ljudi diljem svijeta.

Pozivamo vas da prošetate Parkom Nehaja u noćnim satima i pogledate postav iz blizine, s obzirom da se iz parka može najbolje i najljepše doživjeti umjetnički postav.

Neka se simbolički na Dan grada Senja i blagdan Svetoga Jurja iz Senja, s Kule Nehaj, kroz svjetlosni lik Svetoga Jurja proširi svjetlost ozdravljenja na sve strane svijeta. 

Više o radu Gordane i Zorislava Šojata možete saznati na službenim stranicama ULUPUH-a https://ulupuhlikovnakritika.wordpress.com/2017/05/03/gordana-i-zorislav-sojat/