Srijeda, 24 srpnja, 2024

U Brinju održano predavanje na temu poučavanje roditelja djece s teškoćama u razvoju u Ličko – senjskoj županiji

U prostorijama Osnovne škole Luke Perkovića u Brinju održano predavanje na temu poučavanje roditelja djece s teškoćama u razvoju u Ličko – senjskoj županiji. Organizator ovog hvalevrijednog predavanje je udruga „Postojim“ iz Zagreba pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Prva tema predavanja bila je poticanje socijalnih i komunikacijskih vještina u kućnom okruženju koju je izložila gospođa Jasmina Ivšac Pavliša, izv.prof.dr.sc.logoped. Druga tema predavanja bila je praktični primjeri i ideje jačanja (rane) pismenosti i (pred) čitalačkih sposobnosti koju je izložila gospođa Ana Došen, mag.logoped.

Iz navedenog predavanja mogli smo čuti koje su sve teškoće djece u razvoju s kojima se danas sve češće susrećemo te kako i na koji način olakšati djeci i educirati roditelje, odgajatelje i učitelje kako postupati u odnosu s djecom koja imaju teškoće u razvoju. Djeca su najvažnija komponenta našeg društva i upravo zbog toga Općina Brinje kroz suradnju s udrugom „Postojim“ nastoji pomoći i olakšati djeci i roditeljima djece s poteškoćama u razvoju. Logopedski program u Brinju ima 29 polaznika te se ovim putem želimo zahvaliti udruzi „Postojim“ što su za područje svog djelovanja odabrali općinu Brinje.

Na kraju predavanja nazočnima su se obratili predsjednik udruge „Postojim“ gospodin Mile Simeon i dopredsjednik udruge gospodin Branko Nikolić te se zahvalili na dolasku i sudjelovanju roditeljima i odgajateljima, ravnateljici dječjeg vrtića „Tratinčica“ te ravnateljici Osnovne škole Luke Perkovića. Također veliku zahvalu uputili su Općini Brinje i načelniku Zlatku Fumiću na izvrsnoj suradnji.

(AP/ID)