15 C
Otočac
Subota, 13 travnja, 2024

Za sve izazove – Ličko-senjski HDZ

HDZ je danas predao liste za parlamentarne izbore pa tako i onu koju nosi potpredsjednik Vlade RH Tomo Medved za 7. izbornu jedinicu na kojoj se na visokom – prolaznom mjestu za Sabor nalazi i član Predsjedništva HDZ-a, predsjednik HDZ-a Ličko-senjske županije i župan Ličko-senjske županije Ernest Petry. 

Visoka/prolazna pozicija na listi rezultat je razvojne politike koju ravnomjerno u svim gradovima i općinama od samog početka svog mandata na čelu Ličko-senjske županije provodi župan Petry pa ne postoji kraj u koji nisu investirana sredstva – od infrastrukturnih investicija posebno u luke Senj, Karlobag i Novalju preko više desetaka značajnih projekata u svim gradovima i općinama kontinentalnog dijela županije te osiguravanja sredstava iz programa Lika kojim su prvi put u povijesti osigurana sredstva posebno za Liku i njene projekte. 

Velika ulaganja Vlade RH u Ličko-senjsku županiju rezultat su neumornog lobiranja župana Petyja koja ne idu samo u smjeru investicija već i očuvanja integriteta i budućnosti ovoga kraja što je najbolje vidljivo na načinu na koji je na svim razinama stao u zaštitu rijeke Gacke kao ključnog resursa za budućnost Gacke doline. 

Župan Petry nebrojeno je puta pokazao da je župan svih žitelja Ličko-senjske županije ali i da nedvosmisleno štiti interese županije kojoj je na čelu.

(VR/ID)