Utorak, 21 svibnja, 2024

Župan Petry obišao Odjel za nastavničke studije u Gospiću

Povodom obilježavanja Dana Sveučilišta u Zadru u trajanju od 20. do 25. ožujka ove godine, Odjel za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru danas je organizirao Dan otvorenih vrata za gospićke maturante i širu kulturnu javnost s ciljem prezentiranja niza raznolikih aktivnosti koje se provode na Odjelu.Pročelnica Odjela izv. prof. dr. sc. Sanja Vrcić-Mataija obratila se nazočnima među kojima je bio i župan ličko-senjski Ernest Petry sa suradnicima.– Dan otvorenih vrata naše ustanove organiziran je u tjednu kada naše Sveučilište obilježava svoj dan. Tako smo i ove godine organizirali niz raznolikih aktivnosti kojima se želimo predstaviti. Prije svega gospićkim maturantima, ali i široj javnosti. Zahvaljujem na dolasku našem županu koji nam je i na ovaj način ukazao podršku. Naši studenti i nastavnici za danas su priredili niz aktivnosti kojima želimo popularizirati učiteljski poziv i motivirati mlade ljude da ostanu u svojem gradu i završe studij kojim će sutra moći raditi kao učitelji razredne nastave. Ovdje će se danas vidjeti mnoštvo radionica. Preko onih prirodoslovnog karaktera, društvenog, glazbenog, likovnog itd. Drago mi je što su Strukovna škola i Gimnazija Gospić danas uputile svoje maturante da se bolje upoznaju s mogućnostima koje nudimo kao fakultetska ustanova, istakla je izv. prof. dr. sc. Sanja Vrcić-Mataija.

Nakon obilaska nekolicine radionica župan Ernest Petry izrazio je zadovoljstvo viđenim i još jednom izrazio svoju podršku Odjelu za nastavničke studije u Gospiću.– Danas smo se još jednom uvjerili u brojne sadržaje koje ovaj Odjel nudi. Nama je kao Županiji svakako u interesu da nastavnički studij opstane i mi ćemo im i dalje biti maksimalan suport prema resornom Ministarstvu. Vrlo smo zadovoljni sa suradnjom i odnosom voditeljice Odsjeka prema ovom važnom fakultetu i studentima. U pripremi je i dokumentacija za izgradnju studentskog doma u Gospiću, kako bi se osigurali uvjeti da se za što veći broj studenata adekvatna mogućnost smještaja, uz kvalitetnu studentsku menzu.
Ovaj fakultet ima vrlo dugu i bogatu tradiciju koju treba nastaviti, naglasio je župan Petry i otkrio kako su njegovi roditelji završili nekadašnju Pedagošku akademiju u Gospiću, čiji je sljednik Odjel za nastavničke studije u Gospiću.