Utorak, 30 travnja, 2024

Potpisan ugovor za rekonstrukciju i opremanje centralnog groblja u Brinju

U ponedjeljak, u općinskoj vijećnici Općine Brinje u prisutnosti Načelnika Fumića potpisan je ugovor za izvođenje radova te usluge stručnog nadzora za provedbu projekta Rekonstrukcija i opremanje centralnog groblja u Brinju.
Ugovor sa izvođačem radova kao i ugovor za uslugu stručnog nadzora potpisala je direktorica Komunalnog poduzeća Josipa Pavlović.
Po provedenom postupku javne nabave za izvođača radova kao najpovoljnija ponuda izabrana je ponuda tvrtke „Grič“ obrt za ugostiteljstvo, prijevoz i usluge d.o.o. iz Otočca dok je usluga nadzora nad izvođenjem radova povjerena je tvrtki Nova-Invest d.o.o. iz Gospića..

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 3.759.318,22 kuna bez PDV-a, dok vrijednost usluge stručnog nadzora iznosi 55.000,00 bez PDV-a.

Radovi na izgradnji groblja započet će sredinom travnja ukoliko vremenski uvjeti to dopuste dok je

ugovorni završetak radova je predviđen u studenom 2020. godine.

Zahvaljujući susretljivosti Općine Brinje pronađena su sredstva za financiranje izrade projektne dokumentacije za rekonstrukciju i opremanje groblja. Po izrađenoj projektnoj dokumentaciji Investitor je bilo Komunalno društvo Brinje zastupano po direktorici Josipi Pavlović te je navedeni projekt prijavljen u 2018. godini na natječaj 7.4 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ – provedba tipa operacije 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.; dok je ugovor sa Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisan u svibnju 2019.

Put od izrade projektne dokumentacije do same faze izvođenja radova je bio dug i mukotrpan, od apliciranja projektne ideje pa sve do provođenja postupka javne nabave, no u dobroj vjeri i prepoznavanju koristi koju pruža navedeni projekt nije se ni u jednom trenutku posustalo.

Načelnik Fumić ne krije zadovoljstvo i poručuju kako je zahvaljujući dobroj strategiji i suradnji ovo četvrti ugovor koji je dobiven za područje Općine Brinje iz Programa ruralnog razvoja te financiran sredstvima EU u 100% iznosu , te zahvaljuje svima na suradnji i vjerovanju da je izabran ispravan i najbolji put, temeljen na dobroj strategiji i donošenju odluka.