Utorak, 30 travnja, 2024

Milan Gomercic – Semelj novi/stari predsjednik

U Čoviću je održana Izborna skupština Temeljnog Ogranka Čovići, čime je u stvari i započeo izborni unutarstranački proces u Gradskoj organizaciji  HDZ Otočac.

Na Izbornoj je skupštini za predsjednika TO HDZ ponovno jednoglasno izabran Milan Gomerčić – Semelj. U Izvršni odbor izabrani su Barbara Bolkovac Votić, Božo Dujmović, Josip Dujmović, Božidar Matasić, Nikola Matasić, Mihaela Pleša, dok su za izaslanike na gradsku izbornu skupštinu izabrani Josip Cetinjanin, Milan Golik, Milan Ladišić, Antonija Votić i Mario Votić.

Nazočnima se potom obratio predsjednik GO HDZ Otočac Branislav Šutić koji je kazao da i nije potrebno naglašavati zašto su unutarstranački izbori počeli baš u Čovićima, jer su Čovići mjesto gdje je osnovan Inicijativni odbor HDZ-a za Liku, Gacku i Krbavu. Drugi je razlog što su na prošlim izborima u Čoviću ostvareni izvrsni rezultati, zbog čega se smatralo da je pravedno da se iz Čovića krene u novu pobjedu HDZ-a u gradu Otočcu. Naglasio je nadalje da će se Dražena Bobinca vratiti u HDZ, posmrtno mu se na jedan način zahvaliti i proglasiti ga počasnim predsjednikom te da će utemeljitelji HDZ-a biti redoviti članovi Skupštine.

Predsjednik GO HDZ Otočac Branislav Šutić osvrnuo se i na trenutačnu političku situaciju u Gradu Otočcu, kazavši da iako trenutačno nisu na vlasti, ipak su kroz sve ove zadnje godine kada su se održavali izbori ostvarivali izvrsne rezultate. Istaknuo je da će se proći svih 13 Ogranaka HDZ-a i pripremati se da se u svibnju iduće godine HDZ ponovno vrati na vlast u Otočcu, te da se zajedničkim sinergijskim učinkom sa državnom vlasti učini nešto za boljitak Otočca. Bili smo godinama na vlasti u Otočcu, kazao je Šutić, te dodao da ovi koji su poslije nas došli, ne da su razočarali nego nisu nas ni posjetili jer nitko iz bivše Vlade nije došao na područje Like. Zaključio je da Otočac ponovno mora postati mjesto gdje će vladati jedna kršćanska demokratska stranka koja će u ovim teškim trenutcima u kojima živimo napraviti bolju budućnost.