Branislav Šutić: Otočac je grad nikad pokoren, nikad osvojen, grad za one dobronamjerne srdačan i otvoren

Jučerašnju svečanu sjednicu Gradskog vijeća otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Otočca dr.sc. Branislav Šutić, prof. koji je uvodno pozdravio sve prisutne i uzvanike:

Otočac je grad nikad pokoren, nikad osvojen, grad za one dobronamjerne srdačan i otvoren, grad koji ima bogatu prošlost, kako kulturnu tako i povijesnu te gospodarsku tradiciju ali i grad koji uz bogatu prošlost ima i veliku perspektivu za budućnost. Nedjelja je, i kako je rekao mons Šporčić ne pamti se kad je blagdan Sv.Fabijana i Sebastijana bio nedjeljom, i iako je nedjelja i iako danas slavimo mi smo jutros održali i sjednicu Gradskog vijeća sa jednom točkom važnom za naše građane koja daje prosperitet razvoju grada u turističkom smislu.

Mi koji se bavimo javnim poslom moramo služiti narodu i vratiti vjeru i povjerenje u one koji se bave politikom

Otočac je grad koji ima perspektivu a mi koji se bavimo javnim poslom, koji se bavimo politikom na nama je da služimo narodu, da vratimo vjeru i povjerenje u ljude koji se bave politikom, da kada nešto obećamo, da to i ostvarimo.

Proračun smo posložili tako da obuhvatimo sve segmente društva kako bismo našim sugrađanima olakšali život

Ono što kao predsjednik Gradskog vijeća mogu reći je da Gradsko vijeće donosi jedan od najvažnijih akata – proračun -koji smo mi u vjeri razvoja ovog grada donijeli prošle godine, u proračunu se pokazalo da smo ostvarili ono što smo našim građanima i obećali; vodili smo brigu o mladima, braniteljima, učenicima, sportašima, vatrogascima, u našem mandatu smo smanjili cijenu vrtića na pola, donijeli smo odluku o besplatnim udžbenicima, povećali smo sredstva umirovljenicima, vodimo brigu o  socijalno ugroženima i zato sam se i zalagao da upravo Crveni križ kao humanitarna organizacija bude na usluzi svima kojima je to potrebno. Vodimo brigu naravno i o infrastrukturi, u dogovoru sa predsjednicima Mjesnih odbora sve potrebe su uvrštene u proračun, dosta toga je izvršeno ali kao predsjednik Gradskog vijeća sa koalicijskim partnerima i predsjednik HDZ-a nisam u potpunosti zadovoljan jer smo mi uvrstili potrebe cijelog grada u proračun ali izvršna vlast odnosno gradonačelnik nije izvršio proračun pa je 8 milijuna kuna moralo biti prenijeto u ovu godinu i iskreno se nadam da će gradonačelnik ove godine sve izvršiti jer kako sam naglasio svi imamo odgovornost prema građanima.

Kada građanima govorimo što ćemo učiniti važno je da to i učinimo

Želim da radimo na tome da vratimo povjerenje građana u politiku i da nam građani vjeruju, odnosno da kada građanima govorimo što ćemo učiniti da to i učinimo. Kao predsjednik HDZ-a kada sam išao u kampanju rekao sam da ćemo nastojati vratiti sve što je moguće u naš grad, razvijati ga, otvarati prosperitet mladima, obećali smo vratiti institucije Otočcu, jedna od njih je i sud u Otočcu koji će uskoro početi raditi kao i druge institucije koje treba vratiti da grad živi. Na nama ostaje da unaprijeđujemo sve ono što su nam naši branitelji i pokojni predsjednik Tuđman stvorili.

Nemojmo se vrijeđati niti omalovažavati – malo nas je, trebamo se nadopunjavati

Nemojmo se vrijeđati, nemojmo se omalovažavati, veliki smo površinom ali brojem nas je malo, trebamo se nadopunjavati. Dobro je da šaljemo poruke iskrenosti i perspektive, nije dobro da govorimo da smo najbolji pa si zatvaramo neke mogućnosti, možemo govoriti da smo perspektivni, da smo perspektivna županija ali ne možemo reći da smo među najboljima ako postoje podaci koji pokazuju drugačije, moramo govoriti da smo perspektivni da možemo privući sredstva. Isto sam rekao i našoj turističkoj zajednici prošle godine – možemo se svrstavati uz bok Dubrovniku ali onda zatvaramo mogućnost napretka našeg turizma. Otočac je grad sa velikom perspektivom, turizam je budućnost ovog grada, perspektiva je neograničena počevši od Gacke, Švice, Sinca, Kutereva…

Pozivam vas sve na zajedništvo, dajmo doprinos razvoju grada, borimo se da što manje ljudi odlazi i da ih što više ostaje, dajmo mladima mogućnost da imaju budućnost u ovom prekrasnom gradu i županiji – zaključio je Šutić.

( A.P.)